Jump to content
Workout Athletes

Wszystko czego potrzebuje ?

RaHHZ
 Share

Go to solution Solved by Dynloth,

Recommended Posts

Siemanko, od dłuższego czasu chce przejść na diete, lecz skutecznie zniechęca mnie układania sobie samemu diety, czytania o tym i popełniania mnóstwo błędów przez co dieta może być mało skuteczna. Poszedłem troche na skróty i po prostu wymyśliłem że diete sobie ogarnę jakąś darmową z internetu, lecz przed tym wiem że muszę obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i te całe makro, do tego użyłem kalkulatora, lecz co kalkulator to różne zapotrzebowanie kaloryczne i inne tam szczegóły. Użyłem kalkulatora z fabryki siły i wyszło mi mniej więcej cos takiego. I teraz dwa pytania:
1. Dobry kalkuator ?

2. Czy pomysł na diete za darmo z internetu jest dobry ?

Kalkulator: https://www.fabrykasily.pl/bmr

Ustawienia Kalkulatora:

Untitled.png.f3968368db756a71d7269f6ef5a5e6f3.png

Wynik z kalkulatora:

710100597_Untitledx.thumb.png.dff32f795bf45bf8a256e686eb42dcba.png

Edited by RaHHZ

• Administrator
  • Solution

Siemanko, nie wiadomo jak obliczają te kalkulatory, ja bym Ci proponował dla pewności obliczyć samemu np tym wzorem:

Lub łatwiejszym i szybszym wzorem:

2 godziny temu, RaHHZ napisał:

2. Czy pomysł na diete za darmo z internetu jest dobry ?

Jeżeli dieta którą znajdziesz w internecie wpasowuje się w Twoje wyliczenia to jak najbardziej możesz ją stosować. Po prostu po miesiącu stosowania zweryfikuj czy przytyłeś czy schudłeś wtedy będziesz wiedział czy otrzymany efekt jest zamierzony i dodatkowo monitoruj swoją tkankę tłuszczową czy np nie ma za dużo węglowodanów lub tłuszczy w diecie i nie wyrzuca Twój organizm tego w postaci tkanki tłuszczowej.

• Jest moc! 1

Kalorie: 3,237

Białko:122.4g
kcal: 628

Tłuszcze:68g  
612kcal

Węgle:
kcal: 616

To jest wynik według tego kalkuatora który mi podałeś i teraz pytanie które wybrać, od czego to zależy jak manipulować pomiędzy tymi 3 rzeczami tak aby wyszło mi na plus.

• Jest moc! 1

Ja Ci powiem tak, możesz wziąć dietę do pierwszego obliczenia i testować przez miesiąc, później to samo tylko do drugiego obliczenie i znów przez miesiąc sprawdzić. Po prostu musimy obserwować swoje ciało nie ma diety idealnej jest tylko obserwacja i modyfikacja na bieżąco