RaHHZ Napisano 27 Grudnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Siemanko, od dłuższego czasu chce przejść na diete, lecz skutecznie zniechęca mnie układania sobie samemu diety, czytania o tym i popełniania mnóstwo błędów przez co dieta może być mało skuteczna. Poszedłem troche na skróty i po prostu wymyśliłem że diete sobie ogarnę jakąś darmową z internetu, lecz przed tym wiem że muszę obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i te całe makro, do tego użyłem kalkulatora, lecz co kalkulator to różne zapotrzebowanie kaloryczne i inne tam szczegóły. Użyłem kalkulatora z fabryki siły i wyszło mi mniej więcej cos takiego. I teraz dwa pytania: 1. Dobry kalkuator ? 2. Czy pomysł na diete za darmo z internetu jest dobry ? Kalkulator: https://www.fabrykasily.pl/bmr Ustawienia Kalkulatora: Wynik z kalkulatora: Edytowane 27 Grudnia 2018 przez RaHHZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Rozwiązanie Dynloth Napisano 27 Grudnia 2018 Administrator Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Siemanko, nie wiadomo jak obliczają te kalkulatory, ja bym Ci proponował dla pewności obliczyć samemu np tym wzorem: Lub łatwiejszym i szybszym wzorem: 2 godziny temu, RaHHZ napisał: 2. Czy pomysł na diete za darmo z internetu jest dobry ? Jeżeli dieta którą znajdziesz w internecie wpasowuje się w Twoje wyliczenia to jak najbardziej możesz ją stosować. Po prostu po miesiącu stosowania zweryfikuj czy przytyłeś czy schudłeś wtedy będziesz wiedział czy otrzymany efekt jest zamierzony i dodatkowo monitoruj swoją tkankę tłuszczową czy np nie ma za dużo węglowodanów lub tłuszczy w diecie i nie wyrzuca Twój organizm tego w postaci tkanki tłuszczowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaHHZ Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Kalorie: 3,237 Białko:122.4g kcal: 628 Tłuszcze:68g 612kcal Węgle: kcal: 616 To jest wynik według tego kalkuatora który mi podałeś i teraz pytanie które wybrać, od czego to zależy jak manipulować pomiędzy tymi 3 rzeczami tak aby wyszło mi na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 28 Grudnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Wybór wzoru należy do Ciebie tu masz obliczone ręcznie więc masz pewność w jaki sposób zostało wyliczone wszystko A w fabryce tylko oni wiedzą jak to liczy. Stosuj ta dietę przez miesiąc i po miesiącu zobaczysz czy wszystko jest tak jak chciałaś:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 28 Grudnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Ja Ci powiem tak, możesz wziąć dietę do pierwszego obliczenia i testować przez miesiąc, później to samo tylko do drugiego obliczenie i znów przez miesiąc sprawdzić. Po prostu musimy obserwować swoje ciało nie ma diety idealnej jest tylko obserwacja i modyfikacja na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaHHZ Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Czego konkretnie oczekiwać od dobrej dobranej diety ? Jak się domyślam to powenie jak największego przyrostu masy mięśniowej i jak najmniej tłuszczowej ? Jakieś skutki uboczne ? Co może być złego i jakie oznaki organizm może dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 28 Grudnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Przy dobrze dobranej diecie na mase przyrost masy mięśniowej powinien wynosic 0,5kg do przodu I oczywiście bez zalewania tłuszczem. Skutki uboczne? Jedynie może Cie tłuszczem zalac no chyba że jesteś uczulony na jakiś składniki ze znalezionej diety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi