WoJaK Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Od razu zacznę od tego że te 2 rzeczy się nie wykluczają, ale dużo ludzi jednak wybiera między ćwiczeniem z własnym ciężarem lub żelastwem. Chciałbym aby każdy w tym temacie wypowiedział swoje zdanie na ten temat oraz wskazał plusy i minusy obydwu rozwiąza?. Street Workout na pewno bardziej nadaje się dla osób które chcą poprawić swoją wytrzymałość, sprawność oraz wzmocnić mięśnie. Plusem SW jest również mniejsze ryzyko uszkodze? mięśni oraz kości przy ćwiczeniach. Buduję siłę i sylwetkę która przydatna jest np. do sztuk walk czy atletyki. Ciało ćwiczone w ten sposób moim zdaniem bardziej harmonijnie się rozwija i czuję się w nim o wiele lepiej. Siłownia jest dla osób które chcą zbudować imponujące mięśnie oraz siłę. W żadnym przypadku nie polecam ćwicze? na maszynach gdyż wykonujemy na nich nienaturalne ruchy i łatwiej wtedy o kontuzję czy ?le rozwinięty mięsie?, jeżeli już to ćwiczenie tylko i wyłącznie na wolnych ciężarach. Jeżeli chcemy uprawiać sztuki walki a zbudowaliśmy wielką sylwetkę na siłowni trzeba liczyć się z tym że przy intensywnych treningach nasza mocnarna sylwetka i tak wróci się do podobnego stanu jak przy ćwiczeniu street workout Wnioski: -Jeżeli chcemy uprawiać oprócz budowania siły, mięśni i wytrzymałości jeszcze jakiś dodatkowy aktywny fizycznie sport = Street Workout -Jeżeli chcemy zbudować imponującą sylwetkę (bąd? nabyć szybciej masy mięśniowej) = Siłownia Oczywiście nie uwzględniam żadnych diet tylko sam trening! Czekam na wasze opinie! POZDRO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzio12 Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Ja preferuję SW Szybsze efekty, większa siła a wiadomo ze teraz siła to podstawa. Sylwetka robi się "proporcjonalna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Za SW przemawia jeszcze wiele rzeczy :D Np. Nie musisz tracić kasy na karnety, ćwiczyć gdzie chcesz i o której chcesz, więcej czynników przemawiających za SW jest w książce Paula Wade'a. No i to, że jest się bardziej wygimnastykowanym, ziomek z siłowni 130 na klatę a nie podciągnie się technicznie ani nie zrobi przysiadu na nodze ;-) Prawie jak kaleka XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 21 Października 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Wiadomo, że oprócz zalet i wad, jest jeszcze osobisty wybór. Każdy wybierze to w czym się lepiej czuje i co mu bardziej pasuje. My ćwicząc SW, mamy prawie to samo co "żela?ni", tyle, żę dodatkowo robimy kozackie ewolucje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcc1997 Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Ja jestem zdecydowanie za SW. Jeśli ktoś wybera siłownię to według mnie tylko ma to sens, jeśli uważa, że "życie jest za krótkie, żeby być małym". Na siłowni można zrobić naprawdę solidną masę i siłę, ale nie jest to przydatne do życia codziennego. Umiejętności z siłowni można pokazać tylko na siłowni, co innego ze Street Workoutem Mam wielkie szacunek do osób ćwiczących na siłowni, ale sam skłaniam się w stronę SW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixson Napisano 22 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Zdecydowanie wolę SW, chociaż mam mniejsze doświadczenie w porównaniu do innych. Ogólnie jakoś bardziej mnie kręcą ćwiczenia na poręczach niż z hantlami. Do tego jeszcze lepiej wyglądają estetycznie;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 80% moich treningów jest z S.W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 10 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie przed kontuzją było tak samo gdzieś, teraz to 100% STreet Workout 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie tylko sw czasami sobie dodam coś na siłowni jak jestem z kolegą a ogólnie to tylko własna masa ciała:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 S.W. najlepsze ❤️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Wiadomo Aczkolwiek każdy pewnie ma swoje zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Zależy co kto lubi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 11 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Pewnie że tak, tak samo jak osoby z CrossFit mogą powiedzieć że tylko CrossFit Ja np chętnie dodaje sobie ćwiczenia z siłowni do planu treningowego, teraz niestety kontuzja, ale jak się już ogarnę to na pewno dodam wyciskanie na płaskiej, martwy ciąg i siady ze sztangą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący 1985 Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 @Dynloth martwy ciąg,wyciskanie na płaskiej,Przysiad,wyciskanie żołnierskie,wiosłowanie,ewentualnie jeszcze high pull 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 11 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Zestaw doskonały Tylko zacznę prowadzić zajęcia na siłowni to zacznę dodawać te ćwiczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący 1985 Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Wielostawowe ćwiczenia z siłowni nie są złe jak mądrze się je wkomponuje w trening 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 11 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Dokładnie, nawet wręcz warto je sobie dodać jako nowy bodziec treningowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący 1985 Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Kiedyś tam jak będę już dużo potrafił to będę korzystał z tych ćwiczeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 11 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Dostęp do siłowni i bez problemu nawet teraz mógłbyś je ćwiczyć Z czasem zobaczysz jakie masz najsłabsze partie mięśniowe i wtedy na siłowni można je robić izolując je całkowicie. Ja np mam słabe bicepsy i górny akton mięśni klatki piersiowej przez co fajnie sobie uzupełniałem braki na siłowni poprzez wyciskania na ławce dodatniej jak i wznosy hantli stojąc na bicepsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący 1985 Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Jak potrzebne to już jutro mogę mieć laweczkę,gryf itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 11 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Czy potrzebne? Hmm Konieczne nie, lecz warto byłoby dodać sobie takie ćwiczenia, na pewni nie zaszkodzą a wręcz przeciwnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Początkujący 1985 Napisano 12 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 To trzeba było by zrobić korektę w moim planie treningowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 12 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 No to działamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi