SkyWay Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 No to jak możecie to oceńcie moją dietę :D -Typ budowy: mezo -Waga, wzrost, wiek: 76 kg, 177cm, 23 <-- stary :/ -Opis dotychczasowej diety: Dotychczas jadłem wszystko wyliczone co ma być i podobnie do tego co znajduje się poniżej -Aktywność fizyczna: 5 treningów siłowych + 1 trening pod techniki -Poziom tkanki tłuszczowej: ok 12% -Zapotrzebowanie kaloryczne: Zapotrzebowanie wydaje mi się, ze ok 2800 kcal -Budżet na dietę: ok 450-500 zł No to teraz dietka: w poniedziałek, środę i piątek jem -płatki owsiane 140g -kakao 10g -słodzik 10szt -jajka 2 szt -jabłko -makaron 120g -twaróg 100g -dzem 30g -bułki 3szt twarog 100g -dzem 30g -salata ogorek -masło -jabłko -kurczak 160g -ryz 150g -sos słodko kwasny 260g -warzywa mieszanka chinska 250g wtorek, czwartek i sobote: -płatki owsiane 140g -kakao 10g -słodzik 10szt -jajka 1 szt -jabłko -makaron 110g -twaróg 120g -dzem 30g -bułki 3szt twarog 110g -dzem 30g -salata ogorek -masło -jabłko -schab 160g -ryz 150g -sos słodko kwasny 260g -warzywa mieszanka chinska 250g w niedziela co mi się zechce :D wychdzi około 3100 kcal bo jestem na masie no to teraz słucham rad co zmienić :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 z chęcią bym Ci pomógł, ale się na tym nie znam :D haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Przed treningiem węgle złożone+białko+warzywa. Widzę,że masz tam same białko i trochę chleba :D 10słodzików ? :DDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 tak 10 :D co za dużo?:D mam wegle bialko i warzywa wszysko jest ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 No tak ale chodzi mi o te bułki :DD No jak dla mnie to za dużo ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ale lubie sobie zjesc kanapeczki z bułeczkami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 6 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dla urozmaicenia od ryżu i makaronu polecam też wielorakie kaszy (np gryczana jest dobrym źródłem aminokwasów takich jak tryptofan i lizyna, które są też potrzebne naszemu organizmowi choć sam go nie wytwarza). Dodałbym jeszcze jakieś źródło tłuszczy (np orzechy lub zmielone siemie lniane- jest dobrym składnikiem w dodatku do omletu {nie zmienia specjalnie smaku tego dania}, dobrym źródłem tłuszczy są również nasiona słonecznika). Białko bierzesz głównie z mięs, jaj i twarogów. Spróbuj może dodać do swojej diety również rośliny strączkowe (dobre źródło białka i witamin). Jest wiele roslin strączkowych które mozesz włożyć do swojej diety aby przełamać rutyne takie jak np: bób , fasola , groch, soczewica. Nie widzę też w twojej rozpisce ryb a powinny się one w niej znaleźć . Nie mówie tutaj o rybach jedynie konserwowych , mówie tutaj o rybach przedwszystkim swiezych , które można samemu łatwo przyrządzić. Są one bardzo dobrym źródłem białka jak i tłuszczy. Wszystko opisane w skrócie i ogólnikowo. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dobra chłopaki ja wiem co mogę urozmaicać itp tylko mi chodzi czy taka może być Tłuszczy nie wrzucę bo i tak już ich jest sporo z jajek i innych produktów Ryby czasami jem w niedzielę jako cheat day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karamba Napisano 7 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Wypierdzielibym slodzik ;-) bo substancja slodzaca to nie cukier a czysta chemia o ile się nie myle ;-) a co najmniej modyfikacja czegoś naturalnego ;-) mam nadzieje ze to nie jakas sacharoza tylko ewentualnie jakis ksylitol :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 No to jak wypowie się ktoś jeszcze? :D Zmniejszyłem ilość słodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 10 Lutego 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Spokojnie możesz jeść po 3 jajeczka dziennie. W postaci omletów na śniadanie z płatkami owsianymi będą świetnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi