SILKA90 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam Jestem Michał mam 24 lata w sumie od 8-10 roku życia ćwiczę swoje ciało(sztuki walki (boks,kick box,ale głownie Combat Kalaki walka na kije .(z przerwami czy to kontuzjami lub małymi przerwami) od 17-18 roku zaczełem ćw kulturystyke (głównie dla siebie bez żadnych mocniejszych Jagód czy startów w zawodach) od nie dawna zainteresowałem się SW i chce wplatać to w moje treningi,ale za bardzo nie wiem od czego zacząć głównie. W mojej okolicy nie ma żadnych parków SW czy drążków jedynie domowa siłka lub siłownie w mieście.Ale tam też słabo z profesjonalnym sprzętem. Dlatego zwracam się z prośbą co na początek lub przez cały okres mojego życia :P mogę dołożyć do rutynowego treningi np.Klata + barki+brzuch+SW tylko co ? znów robić pompki co przed ćw klatkę ? proszę o waszą pomoc. jeśli czegoś więcej chcecie wiedzieć to pisać Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 24 Lutego 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witaj Michał. No to podobnie jak ja zacząłem trenować Sztuki Walki w wieku 10 lat. Jak nie masz aktualnie żadnych poręczy, drążków czy innym elementów do Street Workoutu, to możesz się skupić chwilowo na kalistenice. A w miarę możliwości można się przerzucić na drążki. Więc ja Ci polecam od razu z gróbej rury, czyli treningi HS i Planch. Czym wcześniej zaczniesz tym szybciej je osiągniesz. A akurat nie masz możliwości trenować technik jak Wymyk, Taboret, Wszelakie obroty, czy MuscleUpy to to będzie świetne rozwiązanie. Tym bardziej, że HS wzmocni wszystkie potrzebne partie mięśniowe do innych technik i dodatkowo ma wiele możliwości. Dlatego na tym najpierw bym się skupił. Jak masz drążek (stabilny, żeby nie spaść razem z nim), to można dołożyć treningi pod FrontLever i BackLever. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILKA90 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Dzięki za fachowe doradztwo HS ( co to ?) Planch próbowałem coś tam pokracznie wychodzi na 2-3 sek xD dziś ziomkiem próbowałem flagę (ale ciężko tak bez przygotowania bary czuć )) także jakbym mógł prosić jakaś rozpiske na ten HS i Planch no i jakie ćw przygotować się do flagi praktycznie ćw codziennie (ew sob i nd odpoczywam,ale to różnie),to może na początek 2-3 dni taką rozpiske ? w razie czego proszę przenieść temat albo pisać tu Pozdroo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Siemaneczko kolego :D 1. To tak plan na jeden dzień kosztuje 1 milion czeskich koron, no jak zechcesz możesz płacić w innej walucie, nam to już obojętne :D 2. Co do planche i hs to ja mógłbym CI podrzucić kilka ale patrz punkt 1 :D 3. Jak byś mógł to wrzuć jakiś filmik z Twoim planche bo to ułatwi w układaniu planu :D Pozdróeczki i powodzenia w ćwiczeniach :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 HandStand-HS Planche: Lean Planche FrogStand Tuck Planche Szpiczaga przy ścianie(Press Handstand) Pompki w staniu na rękach(ściana) Pseudo Planche Push Up Tuck Planche Push Up Jak ogarniesz trochę stanie na rękach to możesz wychylać się planche. Najcięższe,ale najszybciej oganiesz ;D Na tym bym się skupił w drodze do planche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 24 Lutego 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 HS- HandStand (stanie na rękach). Polecam najpierw wzmocnić wszelkie partie mięśniowe, ćwiczeniami typowo kalistenicznymi. W tym celu dobrać ćwiczenia pod partie mięśniowe - które są wymagane pod daną technikę. Np. Trening Planch - Pompki diamentowe, pompki z rękoma szeroko, dipsy, FrogStand, HandStand. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 No i w piz... i wylądował i cały misterny plan też w piz... A mieliśmy być bogaci :D Mały i Dynloth wszystko popsuliście!!! A co do ćwiczeń to jak chłopaki mówią :D Nie mam nawet co dopowiadać :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Oddam Ci ten milion czeskich koron.... ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILKA90 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zapłacić mogę sianem lub słomą xD lub przeprowadzieniem hardkorowego treningu Dzięki za podpowiedzi coś bd próbował :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 25 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Siemanko i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 25 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 w sumie siano lub słoma hmm... pogadam z babcią czy jej się przyda xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 25 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Te hajsy to za pełny plan, a takie porady to darmowe dla naszych braci i sióstr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 25 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja mogę i pełny plan dorzucić :D zależy ile będzie tych stogów siana :D Wszystko jest do dogadania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILKA90 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 heh dziś po treningu możecie coś doradzić jak ogarnąć balans w staniu na rękach ? jaka powinna być poprawna pozycja ? bo miota mną jak szatan :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Próbuj próbuj próbuj aż Ci się uda, moze próbuj robić filmiki/zdjęcia i postaraj sie wyprostować pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nagrywaj się wrzucaj filmiki a my CI doradzimy :D załóż dziennik i tam pogadamy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 26 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Samo z siebie wyjdzie ,ciało JAK STRZAŁA :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILKA90 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 hmm chyba bd trzeba dziennik założyć :P i tam bd gadać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 27 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 no to na co czekasz?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Zakładaj dziennik i będziemy Cię wspierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi