Kavkaz Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Waga 75kg wzrost 175 cm Zapotrzebowanie kaloryczne wyszło mi 2340 kcl+ do tego jakies 400 kcl żeby masa szła w góre Obliczyłem to tak 75(masa ciała w kg)X 24h=1800 X 1,3 czyli współczynnik aktywności fizycznej 25% białka, 20% tłuszczy, 55% weglowodanów czy może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Rozkład makro jak najbardziej poprawny jednak wydaje mi się że twoje zapotrzebowanie kaloryczne w czasie "masy" bedzie odrobine większe ale musisz sam zaobserwować jak reagujesz. Rozpocznij od tych powiedzmy 2600kcal i idź w górę z tygodnia na tydzień, obserwuj sylwetkę jak i poziom zmęczenia. Jak nie będziesz się zalewać to spokojnie zwiększaj kcal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 10 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Tylko że jeszcze mam 3 razy w tygodniu bieganie. To by pasowało pewnie jeszcze więcej kcl. Ale zrobie tak jak mi pisałes i zobacze co sie będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Nie,nie zaczynaj od razu +300. Radziłbym od 100 kalori tygodniowo i tak do +400/500. Możesz podlać się jak zwiększysz kalorie+300 na raz. Możesz też pojechać na tych 2300kcal i dopiero po tygodniu dodawać kalorie. Te liczenie nie jest zbyt dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Z góry wydaje mi się że podał za małe zapotrzebowanie. Wg mnie dla takiego wzrostu i wagi powinno być około 2600kcal minimum do utrzymania wagi z umiarkowanym wysilkiem fizycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 11 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Hmmm więc jak radzicie żeby było dobrze?. Oboje mi podajecie propozycje tylko niewiem na którym sie skupić . WIem że to jest moja decyzja ale jednak wole się dowiedzieć od osoby która bardziej się zna. A jakbym zaczoł od 2500 i co tydzień zwiększał 100 kcl? taki mój pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 11 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Daj mi swoją wagę/wzrost/wiek obliczę Ci CPM .. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 11 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Waga 75, wzrost 175, 18 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksym Napisano 13 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Trochę małe wyszło Ci zapotrzebowanie kaloryczne jak na ten wiek. Na pewno dobrze liczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 13 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 No liczyłem tak 75(waga) X 24 godziny=1800 X 1,3 współczynnik aktywności fizycznej i wyszło 2340. Niewiem może to jakiś zły sposób na to liczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk11995 Napisano 14 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 no jedzonko wazna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksym Napisano 26 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Najlepiej dorzucać co 1-2 tygodnie około 100-150 kalorii i regularnie sprawdzać swoją wagę. Na podstawie tego dopiero dokonuj jakichkolwiek poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karamba Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Zgadzam się z trennem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 10 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Zapotrzebowanie masz na pewno za małe. Ja waże 71 kg a wzrost 177 cm i mam większe zapotrzebowanie mimo że też sporo ćwicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 10 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi