Sil Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Nie wiem czy o tym słyszeliście, gdyż to troche inny sport niż zwykła wspinaczka skalna. City Climbing jest to wpinaczka z wykorzystaniem budynków, konstrukcji i innych obiektów, które możemy spotkać w mieście, a co najciekawsze - bez zabezpiecze?. City Climbing można nazwać bratnim sportem Street Workout'u, ponieważ te dziedziny sportu są podobnie alternatywne - wykorzystują zwykłe konstrukcje i budowle wykonane przez człowieka, poza tym ta druga uzupełnia pierwszą, dzięki CC rozwijamy technike i psychike, a SW daje nam siłe potrzebną do wspinania się wzwyż. City Climbing popularne jest w Rosji i na Ukrainie, podobnie jak nasz Street Workout. Trochę filmików przedstawiających zwykłych ludzi uprawiających te ekstremalne sporty: Ukraine Russia A tu mały dokument Więcej na kanałach owych użytkowników. Co o tym myślicie? Chcielibyście spróbować ? Ja myślałem o tym i doszedłem do wniosku że mógłbym, ale potrzebuje więcej pewności że nie spadne (więcej siły i wytrzymałości). W ko?cu nie mamy zabezpiecze? w postaci liny przypiętej do ciała, więc musimy je uzupełnić własnymi mięśniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkles Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Wspinanie może i okay, ale to co oni robią u góry to dla mnie głupota :D nie odważyłbym się. Niby wszystko jest dla ludzi no ale bez przesady :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 19 Lipca 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ja pierdziele.. Tu trzeba mieć jaja ze stali. Może i chciałbym spróbować, ale wolę spaść z wysokość 2,5 metra, niż kilkudziesięciu/kilkuset metrów. Zwykły zawrót głowy, utrata równowagi i koniec zabawy. Aż taki szalony nie jestem, ale respect dla Nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkles Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ja tak samo uważam. Przecież to jest zgon na miejscu. Jak tak facet wisi i np dostał zwykłego skurczu, czy np ?le się złapał, zawiódł go chwyt itp. to od razu spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sil Napisano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Jeszcze dodam że to nie są ludzie, którzy za dużo wypili i zachciało im się nagle wspiąć 300 metrów wzwyż. Oni, tak jak my, ćwiczą i przygotowują swoje ciała do wspinaczki, widać też w niektórych momentach talk i rękawiczki, to informacja że traktują ten sport poważnie. Poza tym u nich nie ma mowy o żadnym spadnięciu :D Dbają o to, aby ich chwyt był równie prawidłowy jak zaciśnięta lina, rozgrzewając jeszcze na ziemi każdy mięsie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 I na pewno nie zaczynali od razu z takiej wysokości. :D Gorzej jak masz lęk wysokości. ;p Sport jak każdy inny, tyle że bardziej męczy psychikę, a początkującym na bank by się trzęsły jak galareta. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 19 Lipca 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Osoby z lękiem wysokości nawet o takim czymś nie myślą. ważne, żeby być odpowiednio przygotowanym i nastawionym, a będzie dobrze. Przecież ludzie w nagłych wypadkach potrafią mieć ogromną, kilku krotną większą siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Wiadomo. ;p Ja np, za nic bym tam nie wlazł. Wolę podciągać się normalnie na drążku niż na wysokości 300 metrów. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sil Napisano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Słupy wysokiego napięcia są dość dobrym miejscem do takiej wspinaczki, plus jest taki że jest ich dużo w terenach miejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 W takich miejscach nietrudno o mandacik. ;p A pierwsza myśl ludzi z zewnątrz: Samobójca! xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sil Napisano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Pod osłoną nocy jesteś niewidoczny xd Są też słupy wysokiego napięcia na zwykłym pustym polu(coś musi doprowadzać prąd do miasta). W Polsce, głównie słupy są poskręcane z metalowych kawałków w kształcie "L", co trochę utrudnia wspinaczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeO Napisano 19 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ja jak mam lęk wysokości to niedobrze mi się robi od samego patrzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 20 Lipca 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 No właśnie. ;p Ja to mógłbym spróbować, ale z zabezpieczeniem. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixson Napisano 22 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ja tam bym się bał czegoś takiego. Jak oni tak mogą bez żadnych zabezpiecze?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanek23 Napisano 26 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kompletne świry... Jeszcze większe ode mnie:D. Z chęcią bym potrenował, ale pod warunkiem, że będę miał chwyt alpinisty:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 26 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Bardziej bym to nazwał odłamem Parkour'a. Chociaż ten drugi jest o wiele bardziej rozbudowany i jak widze ten "City climbing" jest skupieniem się tylko na jednym elemencie Parkour'a, także cóż... Nie dla mnie takie zabawy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi