Quake Napisano 12 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No to czytamy lekturę, a pó?niej sprawdzian z treści. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fRz Napisano 18 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Książka przeczytana, polecam ją wszystkim. Jest napisana w takim stylu, że chce się ją przeczytać z miejsca. Dostarczyła mi ogromnej wiedzy z działu kalisteniki. Dobre modele treningu dla początkujących, zaawansowanych (w tym hybrydowych z ciężarami) po weterana. Tego szukałem jeśli chodzi o wiadomości z tej tematyki. Dostarczyło mi to motywacji do osiągnięcia tych celów na poziomie mistrzowskim. Będzie to długotrwalowy trening ale mam nadzieje że podołam. W książce podanych jest też wiele różnych kombinacji, które potrafią urozmaicić trening. Pogłebiło mnie to w przekananiu, że na pewno wstąpie po 2gą część. Cena warta wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corss18 Napisano 29 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 czytałem książkę obydwie części bardzo dobrze opisane techniki wykonywania poszczególnych ćwicze? dla osób rozpoczynających trening świetny start i bardzo dużo przydatnych informacji, ale tez dla zaawansowanych znajdzie sie cos. trening ułożony mądrze z tej książki daje bardzo duże i silne fundamenty do streetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny9221 Napisano 30 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 ja również w swoich zbiorach posiadam tą książkę i polecam po przeczytaniu jej całkiem inaczej planuje się treningi, ćwiczenia etc. ważne jest by ćwiczenia wykonywać powoli i dokładnie wtedy dają największy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InneCzasy Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Przeczytałem pierwszą część. Nie jest to może dzieło literackie, ale nie o to chodzi w tej książce. Jak dla mnie fajna pozycja. Dobrze rozpisane ćwiczenia. Wg. mnie obowiązkowa pozycja dla ludzi którzy chcą coś zacząć ćwiczyć, a do tej pory byli na bakier z jakąkolwiek aktywnością fizyczną. OD ZERA DO BOHATERA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleepy Napisano 4 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 panowie jestesmy w erze internetu wszystko jest w necie wice po co wydawa 90 zl na ksiazki jak mozna sciagnac z neta wlasnie to robie a jak chcecie fajna lekture to polece wam biografie Arnolda ta ksiazka mnie zachecila do cwiczen przeczytalem ja jako 45 kg chlopiec i dalej wracam do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 4 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Niektórzy np. ja nie lubią czytać na komputerze. Poza tym, piractwa nie popieramy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 4 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ta wyżej dobrze gada, polać jej : D Ja też wole tradycyjne książki:) a skoro te mają takie dobre recenzje to kupie na stówę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 4 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Chyba, że według prawa, będziesz ją miał 24h, na kompie, czyli w ciągu tej doby musisz przestudiować całą. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanek23 Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 " Nagiego wojownika" lepiej mi się czyta na twardej okładce, niż z monitora:). A w o " skazanym na trening" powiem tyle, że mnie oświeciła ta książka. Nienawidzę siłowni ( taki paradoks, choć mam swoją na chacie:)) i właśnie ta książka jest obecnie numerem jeden na mojej półce:). Za każdym razem gdy o niej mówię znajomym, którzy np. chodzą na siłkę są do niej sceptycznie nastawieni. Wszyscy. Oprócz jednej, dwóch osoby. Podam prosty przykład. Gdy ćwiczyłem na siłce maksymalnie wyciskałem na klate 76,5kg ( z trudem). Po 3 miesiącach ( z przerwami z powodu pracy), bez problemu wycisnąłem 80kg ( a robiłem wtedy pompki pochylone, czyli drugi krok), a próbowałem 86kg, lecz się za bardzo stresowałem i kupa:D. Dzięki tej książce nie popełniłem błędu i nie sięgnąłem również po steroidy. Czuję się sprawny i lekki jak nigdy, a zarys mięśni też się uwidocznia:). Tułów mam silny jak nigdy i również sześciopak się uwidocznił ( po zaledwie 3 krokach) . Szczerze polecam. A niektórzy laicy i krytycy niech mówią co chcą, bo widocznie widzieli tylko tył i okładkę, a do tego nie próbowali ćwiczyć według jej filozofii:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanek23 Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 " Nagiego wojownika" lepiej mi się czyta na twardej okładce, niż z monitora:). A w o " skazanym na trening" powiem tyle, że mnie oświeciła ta książka. Nienawidzę siłowni ( taki paradoks, choć mam swoją na chacie:)) i właśnie ta książka jest obecnie numerem jeden na mojej półce:). Za każdym razem gdy o niej mówię znajomym, którzy np. chodzą na siłkę są do niej sceptycznie nastawieni. Wszyscy. Oprócz jednej, dwóch osoby. Podam prosty przykład. Gdy ćwiczyłem na siłce maksymalnie wyciskałem na klate 76,5kg ( z trudem). Po 3 miesiącach ( z przerwami z powodu pracy), bez problemu wycisnąłem 80kg ( a robiłem wtedy pompki pochylone, czyli drugi krok), a próbowałem 86kg, lecz się za bardzo stresowałem i kupa:D. Dzięki tej książce nie popełniłem błędu i nie sięgnąłem również po steroidy. Czuję się sprawny i lekki jak nigdy, a zarys mięśni też się uwidocznia:). Tułów mam silny jak nigdy i również sześciopak się uwidocznił ( po zaledwie 3 krokach) . Szczerze polecam. A niektórzy laicy i krytycy niech mówią co chcą, bo widocznie widzieli tylko tył i okładkę, a do tego nie próbowali ćwiczyć według jej filozofii:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ja też nie popieram i nie lubię czytać z komputera. Nie wprowadza mnie to w świat książki. Ogólnie też przyznam się, że ściągam, bo w większości nie stać mnie :P, ale np niedawno kupiłem album, który był już dawno w internecie, ale chociaż raz miałem szansę mieć to całkowicie na legalu. Do dzisiaj się strasznie jaram tą płytą ^^. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanek23 Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Chce nową pracę i nowe książki:D. A na poważnie ja nie popieram piractwa, jednak rozumiem gdy ktoś ma coś jakieś książki czy muze, ale dla siebie i dzięki temu się czegoś uczy, ale właśnie gdy kogoś nie stać. Jednak najważniejsze, że rozumiemy swoje "błędy: i nawet gdy mamy pirata, nabywamy oryginał:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karamba Napisano 26 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Czytałem to kiążkę i kiedyp pierwszy raz wzialem sieza nia tak mnie zaciekawila ze nie moglem sie oderwac. Zacząłem z nia trening i narazie nie moge powiedziec jakie sa efekty bo dojscie do np 5 kroku to moim zdaniem nie wyczyn (chyba ze ktos zaczyna calkowicie od zera i wczesniej gnuśniał na fotelu). Do lipca zamierzam wyrobic we wszystkich krokach minimum 50% to sie moze wypowiem. Ale podsumowując książka jak najbardziej na plus, ciekawe ii w ogóle. Byłoby bardzo milo gdyby ukonczenie tego treningu pozwalalo na wykonanie planchow, MU, front/back leverow itd. Szczerze mowiac troszke nie wierze w ta heroiczna sile po treningu rodem z wiezienia federalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 29 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Siemka, Mogłby mi ktos wytłumaczyć o co chodzi w Odmianie podciągnięć na 177 stronie skazanego "Wyciskanie z łokci"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gut3k14 Napisano 15 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Kupiłem ostatnio pierwszą część, jak na razie wszystko jak najbardziej na + no prawie wszystko. Mianowicie oprócz wielu błędów i kilku kartek które wypadły po paru dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Napisano 4 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Czy wielka 6 proponowana przez autora to są takie ćwiczenia bazowe, taki jakby fundament pod Akrobacje SW czy powinny być jeszcze czymś uzupełniane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezprecedensowy Napisano 4 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Opanowanie "Wielkiej szóstki" jest z pewnością świetną podstawą aby stać się dobrym zawodnikiem SW :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Napisano 16 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 I Część przeczytałem, i gorąco polecam. Książka dała zastrzyk pozytywnej energii. Utwierdziła mnie tylko w przekonaniu że do tego co chcę osiągnąć jest jedna droga ( Hard Work ). Plan treningowy można sobie urozmaicić mając do dyspozycji więcej sprzętu piłki lekarskie gumy. Co do ćwicze? na Brzuch uważam że ćwiczenia powinny być urozmaicone w ko?cu mięśnie się przyzwyczajają do wykonywanej pracy a dodatkowo mięśnie brzucha to jedyne mięśnie które rze?bi się w kuchni nie na siłowni, ale to tylko moje zdanie nie każdy musi się z tym zgadzać. Po przeczytaniu 1 części czekam na zamówioną 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 17 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Wczoraj ją miałem pierwszy raz w rękach, dzisiaj czytam 2 raz. Książka jak najbardziej godna polecenia. W ogóle cytuję tutaj mów wpis w dzienniku: Książka moim zdaniem warta swojej ceny, nieważne jaka by nie była Uśmiech. Czytam już ją 2 raz w ciągu niecałych 2 dni ^^. Strasznie wciągnęła. Zawiera sporo przydatnych teorii. Gość inspiruje. Jeżeli chodzi, o to czy ją polecam? W 100% każdy moim zdaniem powinien ją przeczytać... każdy kto ma olej w głowie. Czytam ją 2 raz, a może przeczytam i 3, ponieważ są teksty przydatne i bardzo przydatne. W śród nich są również teksty dość ostre i krytykujące. Choć zgadam się z jego poglądami w 95%, to zostaje te 5%, które chciałbym z nim przedyskutować. Książka jest dość kontrowersyjna. Te 5% skłoniło mnie do przemyślenia, bo trochę koliduje to z moimi poglądami, ale to dobrze, bo mam przynajmniej świadomość, że myślę, a nie chłonę pierwszą lepszą teorię. Bardziej chwalę sobie w niej wiadomości jakie można znale?ć w środku, nie sam system ćwicze?. Choć jestem prawie pewien, że doprowadził by mnie do takich umiejętności jak pompki w staniu na jednym ręku . Jednak sprawdzenie tego zajęło by mi prawdopodobnie lata. Interesująca jest w niej sama filozofia treningu, kalisteniki, kultury siłowej i powiązania do dzisiejszych czasów. Warto niektóre informacje z niej zapamiętać, a nawet zanotować. Po przeczytaniu tej książki mój pogląd na trening nieznacznie się zmienił, a jedynie jeszcze pewniej usadził mnie na stanowisku w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 kupiłem 1 część i jestem zadowolony .Dla początkujących książka w sam raz, wszystko jest opisane krok po kroku jak wykonywać dane ćwiczenie Mam zamiar kupić drugą część 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 ja przeczytalem obydwie częsci i polecam. co do tego, że przysiadu na jednej nodze uczy się 4 lata - bzdura. System ćwiczen w Skazanym jest system jakim ćwiczą więźniowie w kryminale. Jest tak dokladny i czasochlonny, bo oni tam nie maja co robic w celi. osobiscie mnóstwo niektorych cwiczen i porad wzialem z tych ksiązek, nawet by się przygotowac do cwiczen na planie treningowym. Paul Wade dysponuje nieziemską siła i opisuję jak do tego dojsc krok po kroku. Nie zgodze się z opinią ze ta książka jest kiepska. co kto lubi i co kto potrzebuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Też polecam :D Pomimo wszystko jest tam sporo przydatnych informacji przydatnych szczególnie dla początkujących :D Zresztą wiadomo, można sobie modyfikować zawarte w książce plany pod siebie, ja właśnie tak robię :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi