T-man Napisano 15 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam. Mam kilka pytań odnośnie mięśni brzucha. 1.Jakie ćwiczenia wykonywać, by mięśnie rosły w miarę szybko? Oczywiście nie mam na myśli tygodnia, ale szesciopak w 8 tygodni wydaje się do zrobienia. 2.Jak budować masę mięśni brzucha? O diecie sporo przeczytałem ale chodzi mi o ćwiczenia, liczbę powtórzeń i serii. 3.Jak często ćwiczyć? Na brzuchu nigdy nie mam wielkich zakwasów, więc 3x tydzień chyba będzie ok? Dzięki za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 15 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 1. Szcześciopak w 8 tygodni jest możliwy, oczywiście zależy z jakiego poziomu zaczynasz 2. Jeśli chodzi o najlepsze ćwiczenie to według mnie są nim wznosy nóg do drążka. Co do konkretnego planu polecam wypróbować ABS II http://www.sfd.pl/Legendarny_ABS_II-t180570.html, gdzie masz dobrze dobrane ćwiczenia i fajną progresję. 3. Mięśnie brzucha się dość szybko regenerują więc spokojnie możesz ćwiczyć 3 razy w tygodniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 1 - są 3 ćwiczenia na brzuch które możesz wykonywac codziennie:D-wznosy nóg do drążka-wznosy kolan do klatki piersiowej-wznosy boczne nógilosc powtórzen i serii dostosuj do swoich możliwości. tylko zwiększaj co serie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-man Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Niestety drążek mam za nisko na niektóre z wymienionych ćwiczeń (rozporowy). Jakieś propozycje, jak można je zastąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 16 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja z niskim drążkiem przy wznosach radziłem sobie lekko uginając nogi w dolnej fazie ruchu lub hamując proste nogi nad ziemią. A jeśli nie to może spróbuj tego: http://allegro.pl/roller-podwojne-kolko-walek-do-cwiczen-gratis-i5057012890.html, też ładnie daje popalić mięśniom brzucha Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Tiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Niestety drążek mam za nisko na niektóre z wymienionych ćwiczeń (rozporowy). Jakieś propozycje, jak można je zastąpić? T-man to że masz drążek za nisko to żadna wymówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Jak początkujący jesteś to A6W, a jak zaawansowany to tak jak kolega wyżej ABS II Lepszy będzie tylko jakiśindywidualny plan treningowy na brzuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 z A6W jest taka lipa,że może obciążyć kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgadzam się z m4luszki3m, A6W strasznie oddziałuje na kręgosłup :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Też tak słyszałem ale czytałem też że A6W dodawane do planu treningowego gdzie są cwiczone plecy to nie ma żadnej kolizji. Ja cwiczylem że 2 tygodnie i efekty widziałem dobre ale później przestałem bo treningi były zbyt długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-man Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Chłopaki wykombinowałem sobie coś takiegobrzuszki 12wznosy nóg 5brzuszki skośne 20wznosy nóg leząc 20nożyce pionowe 20Całość powtarzana 3-5 razy. Co o tym sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 21 Sierpnia 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Brzuszki do pozycji V16/16/18Wycieraczki8/8/8Podnoszenie nóg do klatki lub drążka10/12/12Brzuszki z nogami podniesionymi do konta prostego20/20/22Skośne brzuszki z dotykaniem pięt20/20/20Ja proponuję taki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi