m4lusz3k Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Co Wy tak z tym bicepsem :D Dziś prowadziłem część treningu i chłopak co chwilę"daj coś na biceps" No i coś tam zrobiliśmy,ja robiłem 2-3 ćwiczenia na biceps,starczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 PONIEDZIAŁEK: *klatka piersiowa: -pompki 3x po 10 -pompki z nogami na podwyższeniu 3x po 10 -pompki diamentowe z nogami na podwyższeniu 3x po 10 -pompki przy drążku 2x po 10 -pompki wojskowe 2x po 10 -Archer Push Ups *triceps: -dipy 2x po 10 -dipy na Musle-Up 2x 10 -pompki szwedki 2x po 10 -pompki wąskie 2x po 10 *grzbiety: -unoszenie tułowia z opadu 2x po 10 + trochę brzucha - Foot supported L-sit 4x15sec -Unoszenie nóg nad głowę wisząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamer Napisano 20 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 widzę, że powoli wdrażasz trzecią serię :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Tak, postanowiłem stopniowo żeby mnie to nie przerosło :D. Muszę do HandStand też chyba jakieś progresje wprowadzić bo coś czuję że nie ma progressu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Rób miliony prób i progresja musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Dziś zadowolony byłem ze stania na rękach, chyba znowu mi to wraca :D Może nagram niedługo jakiś filmik krótki + zdjęcia sylwetki. ŚRODA: *barki: -pompki pod kątem 90* 3x po 7 -dipy pod kątem 90* 2x po 6 -stawanie na rękach na czas 2x po 10 -pompki na rękach 2x - 5 -pompki z rekami wąsko 2x10 *plecy: -podciąganie się wąskim chwytem 3x po 6 -podciąganie się szerokim chwytem 3x po 8 -podciąganie na barki 2x po 8 + ABS - Foot supported L-sit 3x20sec - Unoszenie nóg do drązka - Brzuchy na ławce skosnej z obciazeniem - Unoszenie prostych nóg do góry + parę ćwiczeń jeszcze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 W piątek nie ćwiczyłem ze względu na zakończenie roku, a w sobotę zrobiłem sobie luźny trening PONIEDZIAŁEK: *klatka piersiowa: -pompki z nogami na podwyższeniu 3x po 12 -pompki diamentowe 3x po 8 -pompki na drążku 3x po 10 -pompki z rękami wąsko 2x po 8 *triceps: -dipy 3x po 10 -pompki szwedki 3x po 12 +ABS -unoszenie brzucha do góry wisząc na drążku -Foot supported L-sit 40sec/30sec Dziś zapomniałem o paru ćwiczeniach i robiłem bardziej HandStand który ładnie mi wyszedł nawet na poręczach :D. Ogarniam także przeskok nad drążkiem powoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 28 Kwietnia 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 No to jest i progres, super. Dwa posiłki na cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Tak po prostu je zapisuję, chodzi o to że o 13.30 zaczynam jeść a o 20.30 kończę ostatnimi kaloriami i zaczynam post. Ważne są dla mnie tylko godziny żebym się zmieścił i pamiętał o której znów otwiera mi się okno żywieniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 ŚRODA: *barki: -pompki pod kątem 90* 3x po 8 -dipy pod kątem 90* 2x po 6 -stawanie na rękach -pompki na rękach 3x - 5 -pompki z rekami wąsko 3x10 -podciąganie się na barki 3x8 *plecy: -podciąganie się wąskim chwytem 3x po 6 -podciąganie się szerokim chwytem 3x po 8 -australlian pull ups 3x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Tobie chodzi o tą diete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Także witam ponownie, bo dziennik zaniedbałem jak i aktywność na forum, a nie powiem bo prowadzenie dziennika motywuje więc back agaiin Startuję znowu z IF bo uznałem że miałem na nim dobre rezultaty i widziałem jak mi smalec schodzi, jak coś by się nie zgadzało w makro to śmiało piszcie, od środy będę wstawiał info z treningów i ich powtórzeń bo jutro mam akurat dzień przerwy, ew. jakiś handstand poćwiczę bo kuleję z nim strasznie, a mianowicie lepiej mi już wychodzi na poręczach niż zwykły ^^. Do rzeczy:80kg, Dieta redukcyjna IF ( Intermittent Fasting ) - czasowa głodówka, jem od 12 do 20, później 18h postu, więcej tutaj : www.rekompozycja.plMoje obecne zapotrzebowanie jakie sobie wyliczyłem to 2500 kcalW DT zgodnie z instrukcją dodałem 10%, czyli: 2750 kcalBiałko: 192g / 768 kcal, Wegle: 346g / 1387 kcal, Tłuszcze: 66g/ 594,6 kcalW DNT zgodznie z instrukcją odjąłem 20% czyli: 1800 kcalBiałko: 192g / 768 kcal, Węgle: 77,4g / 309,6 kcal, Tłuszcze 80g / 722 kcalTrening obwodowy 3 razy w tygodniu + ew aeroby jeśli zauważę jakąś stagnację. Codziennie będę także wstawiał jak jem żeby jak ktoś się bardziej orientuje, powiedział czy generalnie jest okej czy też nie, ponieważ mimo iż staram się jeść zdrowo to podpiąłem się pod styl jedz jak chcesz, aby tylko kcal się zgadzało I proszę nie patrzyć na godziny, ponieważ często nie chcę mi się ich ustawiać, przynajmniej tak było do teraz. Może to zmienię ;p Edytowane 7 Lipca 2015 przez zelq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Nie SkyWay, tamto jest z kwietnia, teraz dopiero napisałem nowy post z nowymi szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Jak dla mnie nie kombinuj z tym IF. Napchasz się w kilka godzin i tyle. Uważam, że nie jest to dobre, jedz po prostu 5 posiłków dziennie od rana o której tam wstaniesz i kończ jedzenie np o tej 18 czy 20 - zależy o której chodzisz spać. Nie wgłębiałem się w DT i DNT bo ja w sumie mam 6 dni treningowych i 1 nie treningowy i w każde jem tak samo ale wiadomo, że jak nie ćwiczysz to możesz mniej jeść w DNT. Co do makrosów to białka bym dał 2g na kg m.c. bo więcej w sumie jest Ci nie potrzebne. Zakwasisz organizm i jeszcze gorzej będzie. Mało nie dobrze a za dużo jeszcze gorzej Tłuszcze 20-25% a reszta to węgle i teraz tak:Do białek nie wliczasz białka z produktów pochodzenia roślinnego bo to białko jest mało wchłanialne ale wliczasz to białko do kalorii bo posłuży ono jako energia Trochę z tym roboty jest ale jak się chce to da się ogarnąć.Jak sobie obliczysz Twoje zapotrzebowanie to możesz na redukcji nawet o 25% zejść ale najlepiej schodzić co tydzień po 100 kcal aż dojdziesz do momentu, że stwierdzisz, że już jest spoko i pociągniesz przez jakiś czas taką diete Ja teraz jestem na minusie i nie patrze o której jem tylko po prostu, żeby mi się dzienny bilans kalorii zgadzał. ważę 71 kg i jem 2200 kcal z czego białko z produktów nie jest wliczane do całości białkaJeszcze tak przeczytałem co jadłeś po treningu Po treningu spoko zjadłeś i staraj się nie jeść tłuszczy po treningu bo zwalniają metabolizm Edytowane 7 Lipca 2015 przez SkyWay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Łamię wiele zasad które napisałeś.. XDCzemu ma kończyć jedzenie o 18-20?Pożniej sam napisałeś,że nie patrzysz na godzinę o której zakończysz jedzenie.. Takie lekkie zaprzeczenie tego co napisałeś w radzie.Teraz coś do IF i twoich słów.Jeżeli @zelq nie ma czasu jadać lub woli zjeść więcej niż dzielić to na 5 posiłków no to będzie dobry wybór.IF pozwoli mu na lepsze spalenie.Z czasem nie będzie czuł głodu podczas głodówki,najważniejsze aby jadał syto.Moje zdanie jest takie Ja nie mam diety,żyję,ale jak nawet trzymałem tą michę to jadałem tłuszcze po treningu .. Nie czułem,że mnie dolewa albo coś.Wiele osób stosuje tłuszcze do kolacji,aby spowolnić wchłanianie białek,aby organizm mógł funkcjonować w normalny sposób BEZ SPINY JAK COŚ! Edytowane 7 Lipca 2015 przez m4lusz3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Napisałem żeby nie patrzeć na te godziny jedzenia bo ja wszystko często wwalałem do jednego posiłku na stronie, a w rzeczywistości całe te jedzonko zjadłem w przeciągu 8 godzin z lekkim hakiem. Czyli polecasz bardziej - 100 kalorii od zapotrzebowania, czyli 2400 + jakieś aeroby? I te makro wychodziło by mi takie2500 kcal - 1502350 kcal176g białka ( 704 kcal ), 65g tłuszczy ( 587 kcal ), 277 g ( 1109 kcal )Lepiej ? I Nie wypowiedziałeś się co do tej diety czy ogólnie tak w miarę spoko jest, bo jem tak mniej więcej codziennie, zresztą zobaczysz sam A co do białek roślinnych to z takiego ryżu np. nie wliczać ?EDIT: Sam już nie wiem kurde panowie Na wcześniejszym IF zeszło mi 3 % BF i około 5 kg wagi, a czas na zwykłą dietę też bym miał.. Edytowane 7 Lipca 2015 przez zelq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 No bo jak już jest na tej redukcji i pisze, że kończy wcześniej to tak napisałem jak chce kończyć wcześniej. Ja np nie patrze o której kończę jeść.I nie pisałem o której jem bo chodziło, że nie mam ustalonych dokładnych godzin jedzenia, że o 12 obiad i tak codziennie. Ty nie dawaj siebie za przykład bo każda osoba jest inna. Masz dobrą genetykę i możesz jeść co chcesz i jak chcesz. Jak ja bym jadł np tak jak Ty to bym był chodzącą beczką tłuszczu Jeżeli chodzi o tłuszcze, nie napisałem, że ma ich nie jeść na kolacje tylko nie jeść po TRENINGU bo po treningu potrzebne jest szybkie wchłanianie a tłuszcze to spowolnią. Na kolacje może jeść tłuszcze i nie zabraniam Ja nie wliczam z ryżu, warzyw, płatków owsianych, makaronów, bułek to takie produkty Ci wymieniłem co ja jadam oczywiście nie musisz się do tego stosować to jest moja wiedza którą zaczerpnąłem na kursie od Mistrza Polski w kulturystyce no i gość się zna jeżeli coś w życiu osiągnął dlatego wolę słuchać doświadczonych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 A co do Twojej diety to raczej spoko nie ma tam nic takiego co bym wyrzucił może tylko te bułki pszenne na żytnie jakieś lub owsiane ;D a i płatki błyskawiczne wymień na górskie bo są mniej przetworzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Jeżeli jeszcze chodzi o te 5 posiłków to możesz po prostu zrobić sobie w pojemniki z rana czy wieczorem wcześniejszego dnia a chwila zawsze się znajdzie, żeby zjeść. A jeżeli całkiem nie masz już czasu to jedz po prostu mniej posiłków. Ja Ci mówie po prostu jak jest najlepiej. Jeżeli jesz np 2 posiłki to zjesz duży posiłek z rana masz skok insuliny a potem wieczorem i masz kolejny skok insuliny. To jest niezdrowe dla organizmu. Jak jesz mniejsze posiłki masz mniejsze te skoki i raczej są na równym poziomie co jest zdrowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 7 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 A na tym IF Ci zeszło tyle co mówisz bo po prostu jadłeś mniej kalorii Spróbuj różnych opcji i zobaczysz, która jest dla Ciebie najlepsza, jak IF to idz tym IF ja np nie lubie się tak napychać w tych oknach czasowych a później chodzić głodny pół dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Z tymi godzinami chyba troszkę źle zrozumiałeś albo ja Ogólnie zasada IF jest taka że dzień dzielisz na okno postu ( do 18h z reguły ) i okno żywieniowe ( do 8 godzin ). I jak sobie ustalę okno żywieniowe od 12 do 20, przez które zjem całą ilość zapotrzebowania, to później nic nie mogę zjeść oprócz picia płynów bez kalorycznych, woda, kawa bez cukru itd. Takie jest założenie tej diety, poczytaj trochę, bo ja też tak może kalecznie tłumaczę, ale dla siebie wiem mniej więcej o co chodzi i na jakiej zasadzie to działa, w czasie postu organizm czerpie energię z tłuszczów. Ja przez te 8 godzin jem parę posiłków, bo w 3 bym wszystkiego nie upchał ( już próbowałem ^^ ). Płatki błyskawiczne, które są podane to są właśnie górskie, tylko że nie trzeba ich gotować i od razu można zalać mlekiem, a że nie było ich w liście produktów to ja sobie je dodałem pod taką nazwą, co właśnie dla nie znajomych może się wydawać inne Edytowane 7 Lipca 2015 przez zelq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 8 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ty mi IF nie tlumacz bo sie interesuje tymi dietami i wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Spoko, luz Dziś zrobiłem sobie luźny trening z nudów. Głównie handstand na poręczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 8 Lipca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Jak Ty to śniadanie połączyłeś? no i ten drugi posiłek jak połączyłeś? I dopinaj kalori jak masz to 1800 kcal, i zejdz z białkiem niżej serio Ci mówie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelq Napisano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) Kurde muszę jednak te posiłki czytelnie ustawiać bo patrzę że troszkę nie widać . Udko z kurczaka zjadłem później z warzywami w oddzielnym posiłku, a ja jak mówiłem jestem przyzwyczajony do wklepywania produktów w jedno okno, od jutra to zmienię Na śniadanie był omlet z 4 jaj owsianki i banana :). Nie miałem już dzisiaj czym tego białka dopiąć, bo bym całą lodówkę zjadł To zmniejszę te białko bo faktycznie 2,4 wychodzi na kilogram :P, dam 2,1 na kompromis, dodać do węgli wtedy trochę czy do tłuszczy też ? Edytowane 8 Lipca 2015 przez zelq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi