Bukolcik Napisano 3 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Znalazłem ostatnio coś takiego na YouTube https://www.youtube.com/watch?v=kr3noGTMkGs Trening jak dla mnie prawdopodobnie będzie wielkim wyzwaniem ale zamierzam w weekend spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 5 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ciekawy trening, jeszcze jakby to rozpisać w formie pisemnej, to bym przetestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 6 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Dzisiaj wieczorem jak wrócę z pracy postaram się to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 6 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Bo wygląda na fajny, Quake jak przetestujesz i będzie pozytywną opinia to i ja spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 6 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Fajny trening, na wszystkie partie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 15 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Rozgrzewka: 1) Pajacyki - 40 powtórzeń (jeden pajacyk to dwa machnięcia rękoma do góry) 2) Pół pajacyki (ręce do wysokości barków) - 30 powtórze? (każde powtórzenie jedno podniesienie rąk) 3) Skłony ze skrętem (ang. Windmills) - 10 powtórze? (jedno powtórzenie to dotknięcie obu nóg, po dotknięciu nogi następuje wyprost) 4) Skłony ze skrętem (and. Two Mount windmills) - 20 powtórze? (jedno powtórzenie dotknięcie obu nóg) 5) Skłony na boki z rękoma za głową ( ang. Trunk side stretch) - 10 powtórze? ( jedno powtórzenie skłon w obie strony) Po pajacykach należy rozlu?nić mięśnie. Podciąganie: 1) Podciągnięcia wąskim nachwytem - 3 2) Podciągnięcia szerokim chwytem - 3 3) Chin up's wąskim nachwytem - 3 4) Podciągnięcia za głowę - 3 5) Podciągnięcia nachwytem - 3 6) Podciągnięcia wąskim nachwytem - 3 Pomiędzy każdym ćwiczeniem 30 sekund przerwy Pompki: 1) Dipy - 12/12/15 (ostatnia seria szybka i ostatnie powtórzenie ostatniej serii trzymane jak najdłużej na dole) 2) Zwykłe pompki - 10/10 3) Diamentowe pompki z nogami szeroko - 10/10 4) Zwykłe pompki - 10 5) Diamentowe pompki z nogami szeroko - 10 6) Szerokie pompki - 10 7) Zwykłe pompki - 10 8) Diamentowe pompki z nogami szeroko - 10 9) Pompki wojskowe tzw. nurkujący bombowiec - 10 Po każdej serii pompek jedynie rozluźnianie mięśni (zabójcza część tego treningu) To co zamieściłem jest połową całego treningu. Jutro dopiszę brzuch, szyję i nogi. PS. wybaczcie że tak późno to zamieszczam ale w pracy jest tyle roboty że robimy po 12h i końca takiej roboty nie widać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Września 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Dobra robota. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 29 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 ABS: 1) Brzuszki z rękoma za głową - 50 2) Brzuszki ze skrzyżowanymi rękoma - 40 3) Flutter kicks - 30 (jedno powtórzenie to wymach każdą nogą dwa razy) 4) Pół przysiady z rękoma na biodrach -20 5) Cruncher situps - 30 6) Lizard stretch - 5 (jedno powtórzenie trzymane po ok. 30 sek) 7) Atomic situps - 40 8) Good Morning Darling - 80 Neck: (wykonujemy w leżeniu na plecach ze skrzyżowanymi nogami) 1) Neck rotation - 100 (jedno powtórzenie wykonanie całego okręgu) 2) Neck Lifts - 100 Legs: 1) Lunges - 30 (jedno powtórzenie wykrok obiema nogami) 2) Squats - 200 (półprzysiad) 3) Charlie Chaplins (wznosy na palcach) - 30/30/30 (po serii rozlu?nienie nóg) 4) Squats - 50 (półprzysiady) To jest dokończenie treningu. Tam gdzie zaznaczone tam jest przerwa tam gdzie nie przechodzimy z ćwiczenia w ćwiczenie, ew. rozlu?niamy szybko mięśnie potrząsając ko?czynami. Trening trwa ok. godziny i wykonujemy go dwa razy w tygodniu przeplatając z treningiem np. na basenie i bieganiem. Jeżeli ktoś chciiałby poszukać podobnych treningów i planów którymi ćwiczą żołnierze to polecam stronę http://www.military.com/military-fitness/ (niestety po angielsku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 29 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Dzięki postaram się przetestować w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 29 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Ja przetestowałem i jest mega. Zamierzam go robić minimum do września przyszłego roku tylko podmieniać ćwiczenia i dodawać serie i powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Września 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 To wszystkie partie mięśniowe są odczuwalne w tym systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 6 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Według moich odczuć tak. Wiadomo przy podciągnięciach dochodzą plecy (osobiście dołożyłem do wszystkich podciągnięć po jednej serii 3 powtórze?). Pompki wiadomo, ćwiczenie rozwijające całe ciało (osobiście te pompki diamentowe co są zamieszczone w tym treningu zamieniłem na diamentowe ale z nogami wąsko i przez to że muszę wzmocnić nadgarstki dodałem pompki na zewnętrznej części dłoni jedną serię 15 powtórze?). Do brzuszków dodałem dotykanie pięt jedna seria 30 powtórze? na każdą stronę. Nogi mi wystarczają jako że wzmacniam je także poprzez bieganie. Moje odczucia po treningu są jak najbardziej pozytywne i z czystym sumieniem mogę go polecić nawet zaawansowanym w treningach kalisteniki (oczywiście po pewnych zmianach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraniec221 Napisano 6 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 A co wy na taką rozgrzewkę a potem trening właściwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 6 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Ja dziś przetestowałem ten system i po drobnych zmianach w powtórzeniach dałem radę wykonać cały trening i również go polecam. Ja osobiście odczułem wszystkie partie, trening jest wymagający, ale spełnia swoją rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukolcik Napisano 8 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 kraniec221 napisał(a): A co wy na taką rozgrzewkę a potem trening właściwy? Jeżeli masz warunki na wykonanie takiej rozgrzewki to jak najbardziej możesz ją zrobić. A ja teraz się zabieram za swój trening przed pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny9221 Napisano 30 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 hmm Ciekawy Trening w najbliższym czasie jak spadnie śnieg oraz temp będzie w okolicach 0 st to spróbuję go wykonać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 5 Listopada 2018 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Trening Navy SEAL’s Artykuł odświeżony i zredagowany, aby był bardziej czytelny. Rozgrzewka: 1) Pajacyki – 40 powtórzeń (jeden pajacyk to dwa machnięcia rękoma do góry) 2) Pół pajacyki (ręce do wysokości barków) – 30 powtórzeń (każde powtórzenie jedno podniesienie rąk) 3) Skłony ze skrętem (ang. Windmills) – 10 powtórzeń (jedno powtórzenie to dotknięcie obu nóg, po dotknięciu nogi następuje wyprost) 4) Skłony ze skrętem (and. Two Mount windmills) – 20 powtórzeń (jedno powtórzenie dotknięcie obu nóg) 5) Skłony na boki z rękoma za głową ( ang. Trunk side stretch) – 10 powtórzeń ( jedno powtórzenie skłon w obie strony) Po pajacykach należy rozluźnić mięśnie. Podciąganie: 1) Podciągnięcia wąskim nachwytem – 3 2) Podciągnięcia szerokim chwytem – 3 3) Chin up’s wąskim nachwytem – 3 4) Podciągnięcia za głowę – 3 5) Podciągnięcia nachwytem – 3 6) Podciągnięcia wąskim nachwytem – 3 Pomiędzy każdym ćwiczeniem 30 sekund przerwy Pompki: 1) Dipy – 12/12/15 (ostatnia seria szybka i ostatnie powtórzenie ostatniej serii trzymane jak najdłużej na dole) 2) Zwykłe pompki – 10/10 3) Diamentowe pompki z nogami szeroko – 10/10 4) Zwykłe pompki – 10 5) Diamentowe pompki z nogami szeroko – 10 6) Szerokie pompki – 10 7) Zwykłe pompki – 10 Diamentowe pompki z nogami szeroko – 10 9) Pompki wojskowe tzw. nurkujący bombowiec – 10 Po każdej serii pompek jedynie rozluźnianie mięśni (zabójcza część tego treningu) ABS: 1) Brzuszki z rękoma za głową – 50 2) Brzuszki ze skrzyżowanymi rękoma – 40 3) Flutter kicks – 30 (jedno powtórzenie to wymach każdą nogą dwa razy) 4) Pół przysiady z rękoma na biodrach -20 5) Cruncher situps – 30 6) Lizard stretch – 5 (jedno powtórzenie trzymane po ok. 30 sek) 7) Atomic situps – 40 Good Morning Darling – 80 Neck:(wykonujemy w leżeniu na plecach ze skrzyżowanymi nogami) 1) Neck rotation – 100 (jedno powtórzenie wykonanie całego okręgu) 2) Neck Lifts – 100 Legs: 1) Lunges – 30 (jedno powtórzenie wykrok obiema nogami) 2) Squats – 200 (półprzysiad) 3) Charlie Chaplins (wznosy na palcach) – 30/30/30 (po serii rozluźnienie nóg) 4) Squats – 50 (półprzysiady) To jest dokończenie treningu. Tam gdzie zaznaczone tam jest przerwa tam gdzie nie przechodzimy z ćwiczenia w ćwiczenie, ew. rozluźniamy szybko mięśnie potrząsając kończynami. Trening trwa ok. godziny i wykonujemy go dwa razy w tygodniu przeplatając z treningiem np. na basenie i bieganiem. Kto chętny spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 5 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Na pierwszy rzut oka łatwizna, ale po wstępnej analizie wszystko ogarnąć na raz to może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 5 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Ja nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Napisano 6 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Ja przetestuje i dam wam znać czy dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 6 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 To czekam na opinie bo jato chyba nawet nie próbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Napisano 6 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Warto spróbować żeby zobaczyć ile musisz nadrobić zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 6 Listopada 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 No to robimy sobie wyzwanie kto najdalej dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi