MerDano Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Mogę w sumie powiedzieć, że jest bardzo dobrze, wynoszę siłowo z L-sita, tylko często po wyjściu tracę kontrolę, pracuję nad tym, po za tym, sama kontrola HS zazwyczaj na spokojnie, ale nie doszedłem jeszcze do minuty. O myślę, że to będzie mój mały gol. dojść do minuty :P. Yo, to widać, że mamy po 50% :D. Ty znajdź balans w HS A ja dojdę do full Fronta :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Pięknie. :DHS z LSita dla mnie to kosmos, jak w ogóle siłowe wejście do HS'a. Pięknie. :D Na to wygląda, że jest po połowie mniej wiecej, więc ja też się zabieram ostro za swoją robotę. :> Zaskoczyłeś mnie. Skoro uderzasz w minute to już musisz długo utrzymywać, no i skoro wychodzić z L-sita to też mówi samo za siebie. Szacunek. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Tak, ale jak mówię, jeszcze praktyka, dużo praktyki Kto przegra płaci kasę z forum :D, albo coś w tym stylu np 100 punktów :D Jakiś ciekawy pomysł co do przegranego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 19 Grudnia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Czemu nie, + ekstra bonus od Dynlotha. ;D Co do starego forum to będzie dostępny jako archiwum. Może kara w postaci zaprezentowania jakiejś techniki na filmie wideo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Też o tym myślałem, tylko coś bardziej odważnego - wrzucenie na forum, grupę, facebooka zdjęcia z pozą kulturystyczną :P. Zastanawiam się, by wrzucić zdjęcie swojego progresu, pokazać swój sukces znajomym. Bo czemu nie? Czemu nie? -> Syndrom Polaka ;[. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 19 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 No to wrzucaj bracie. Nikt Cie nie zje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Dodałeś mi odwagi ;>. Dzisiejszy trening, nie poszedł całkiem po mojej myśli. Większość treningów wygląda tak, że prowadzę dla kilku osób. Zazwyczaj wygląda to tak, że słucham czego oczekują ludzie i dopasowuje to do treningu, mieląc to na mój styl treningu. Ostatnio mam z tym problem. Trochę mi wychodzi to z pod kontroli, ale... praktyka, zdam relację z następnego treningu, na ten temat. I tak, dzisiaj sporo czasu spędziłem, na poprawie techniki, wzorca ruchowego dwóch osób. Rozgrzewka: podciągnięcia 10 podciągnięcia w podporze 10 pompki w podporze 15 podciągnięcia 5 Wznosy nóg 10 dwie serie Wymyślone akurat przez jednego z ludków, bo się spóźniłem na trening minutkę. Trening właściwy: Set 1: 4 łuczniki 10 podciągnięć zwykłych (moich zwykłych ;]) 10 podciągnięć w podporze średnio wąskie 10 podciągnięć w podporze szerokie Set 2: ---schodki bez schodzenia z poręczy dipy: 2/4/6/8/10/12/10/8/6/4/2 ----- Nie udało się bez schodzenia, reszta się zbyt opierdalała. System, z którego korzystam przy schodkach w tym secie: jedna osoba robi, reszta czeka, druga osoba robi, reszta czeka... Set 3 10 pompek tricepsówek 10 diamentów - klatka 5 witków -klatka górna serie - 3 Set IV: 2-3 okrążenia prostych nóg na drążku 5 wznosów nóg Serie - 4 witki- ćwiczenie bardzo podobne do diamentów, tylko że ręce ułożone są bardziej do przodu, a łokcie idą mocno w bok Powtórzenia: powolne, często długie spięcia w faziach wyjściowych i końcowych Kilka godzin po treningu czuję górną część klatki, bardzo polecam to ćwiczenie. Tak jak wcześniej pisałem, trening nie do końca spełnił moje oczekiwania, nie mogłem patrzeć na jakoś powtórzeń ludków z treningu. Następny wpis będzie bardziej interesujący ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Pięknie się ćwiczyło dzisiaj. Byłem dzisiaj na WAT - Wojskowa Akademia Techniczna w Warszawie. Ja pierdole, drążków tyle, że nie będzie się wam chciało ich liczyć. Plus bieżna z torem przeszkód, świetne do Parkour. Dzisiejsze sety: rozgrzewka: podciągnięcia, dipy, wznosy Set przygotowawczy: 2 podciągnięcia szeroko i wąsko na zmianę x15-20 Set I: drabinka (14 rurek) pół podciągnięcia na jedną rękę x3 Wybuchające przedramiona: 4 podciągnięcia (powolne), 6 okrążeń nogami wisząc, 3 podciągnięcia z zatrzymaniem w kilku fazach (3 sec) 5 wznosów nóg do drążka (powolne) Bez schodzenia z drążka x3 Set III: Stanie na rękach - praktyka techniki około 15 min Set IV: 20 barko-pompki -szybkie 6 wyciskać z planka bokiem -powolne 10 barko-pompek -powolne 10 wycieraczek x2 Jedyne co dzisiaj było nieudane- kolegę zaczęły boleć nadgarstki (wyziębienie przez piasek). Jutro zrobię nogi. Powiedzcie mi wy, macie cóś takiego jak foam roller, cholernie potrzebuję, ale 150 złoty nie za bardzo chcę wydawać. Mój trening na te dwa tygodnie będzie się skupił głównie na sile w stabilizatorach, tylnych aktonach, czworobocznych i praktykowaniu Stania na rękach, Maluszek idę po Ciebie :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 21 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Robiłem sety ze znajomymi,fajna sprawa :D Daje takie coś w kość :P Może na next treningu wezmę coś od Ciebie i zobaczę czy dam radę :DD Jeszcze robiliśmy set co były zawody w Rzeszowie. No i tam robili na finał sety więc robiliśmy na wzór tego. Tylko,że odjeliśmy sobie od niektórych kilka powtórzeń ! :D Powodzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 23 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Merdano pisałeś że trzeba Ci foam roller , znalazłem coś takiego w internecie tzn poradnik do jego wykonania. Łap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Dzisiejszy trening: Było dość trudno z jego zrobieniem przez deszcz i spory wiatr, ale dzięki silnej woli udało się. Rozgrzewka: Rozgrzewanie stawów podciągnięcia, przysiady, wznosy, dipy, skłony, wykroki (w podróży na miejsce :P) Trening właściwy: 5 podciągnięć na jedną rękę z lekką asystą 5 dipów z jak największym wychyleniem 5 pistoletów 5 wznosów prostych nóg do drążka 3 serie jutro zrobię 4 serie, po jutrze 5 Przyznam, że 4 serii nie dałem rady zrobić. Cholera, ciężko było, poważnie. Dzięki Trenn, próbując sam skonstruować takie cóś, miałem taki sam pomysł, tylko że zamiast otuliny twardą piankę EVA. Pokażę, jak uda mi się zrobić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 23 Grudnia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 U mnie też lipa z pogodą, dla tego trening w domu. Ogólnie fajny pomysł na plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Tak jak pisałem, że chcę znów zrobić FBW dla kozaków :P. mam stary trening, bardzo podobny do tego, ale rozbudowany tak, by w tych 5, czy 6 ćwiczeniach pobudzić jak najwięcej mięśni. Ten w porównaniu do tamtego to w sumie pikuś :P. Jak go znowu zrobię, to go wstawię :>. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 24 Grudnia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 To chętnie zobaczę. Ja FBW zostawiłem na bok ze względu na trening który trwał ponad 3h. ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 24 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Kolego ale dziennik nazwałeś xD czekam na to oświecenie treningowe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Założę się, że bardziej zapadnie Ci do głowy jak zwykły: Dziennik Scythera :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 25 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 haha no zależy co tu w nim będzie :D ale dobrze, że wiem o kogo chodzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 No dobra, jednak nie było treningu, ale powody mam. Chyba już tydzień zmagam się z chrypą, która kilka dni temu przerodziła się w zanik głosu. Trenowałem... wokal. Do tego przeziębienie. a ja głupi jeszcze podczas ostatniego treningu, zdjąłem koszulkę na dworze :D. Wyobraźcie sobie co było podczas wigilii- nikt nie usłyszał moich życzeń. So Sad. Ale jakoś czuję się szczęśliwy, rodzina cała przynajmniej byłą, a mój brak głosu głównym komicznym tematem. Wracając do treningów. Jutro zamierzam iść na trening, nie wiem czy zrobię ten co planuję (kozacke FBW), bo pewnie będę prowadził trening, więc poziom i rodzaj treningu będę musiał dopasować do najsłabszego ogniwa i ich oczekiwań. Świat się nie załamie. ;] A teraz chwila rozkminy, od jakiegoś czasu myślę o tym czemu czasami żeby coś zrobić "potrzebujemy", by ktoś o tym wiedział. Skoro wiemy, że robiąc to co mamy zrobić wyjdzie nam na dobre i będziemy mieć z tego korzyści, czemu robimy czasami dopiero kiedy ktoś będzie o tym wiedział. Zmiana pseudo na MerDano ;P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Dzisiaj trening bardzo fajny, w dobrej atmosferze i częściowo pięknej pogodzie. Ćwiczyliśmy w godzinach zachodu, około 1,5 godziny. Trenowaliśmy Muscle Upy i fronta, ale w sumie to siłę :P. Rozgrzewka: -ruchy stawów (ok 5 min) -jakieś 10-15 min kilka dipów, kilka podciągnięć, bieg bokserski, wnosy na poręczach, pompki. Rozgrzewka była do zmęczenia, i sprawiała niektórym trudności to znaczy np. 15 podciągnięć, 20 dipów Trening właściwy: 1. Muscle Up, powolne opuszczanie - 3 powtórzenia, 3 serie 2. wysokie podciągnięcia w szerokim chwycie - około 3-6 powtórzeń i 4-6 serii 3. mocarne dipy - 3-7 powtórzeń i 5-6 serii 4. trzymanie fronta (wychylenie zależne od poziomu zaawansowania człeka) - 3-15 sekund x 3-4 serie mocarne dipy- dipy szeroki chwyt (mocny) zejście w linii dłoń - barki, prostopadłej do ziemi z łokciami w tył. Pewnie można porównać jako łatwiejsza wersja possibile dip na drążku. Nagram, to zobaczymy :P. Co do oświecenia treningowego, chyba właśnie wczoraj je przeżyłem :P. Teraz dopracowuję szczegóły. Jak skończę to opiszę w dzienniku i być może w nowym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Dziiisiaj trening nóg trwał 3 godziny, 2,5h rozgrzewka, 30 min konkret xD. Poszliśmy na WAT, ale po rozgrzewce mieliśmy spór z ochroniarzami i w końcu nas wyrzucili uprzejmie z terenu (bo jest to teren wojskowy), okazało się, że plac był jeszcze w budowie, więc nie mogliśmy trenować. Chociaż ostatnio jak byłem, to ochroniarz tylko podszedł popatrzył i poszedł dalej. No ale do rzeczy, pogadaliśmy trochę i poszliśmy na inny plac zrobić trening xD Druga rozgrzewka Nogi: 20 przysiadów z wyskokiem z twardym lądowaniem 5 pistoletów 20 kroków kaczego chodu 20 przejść bokiem w przysiadzie x 3 serie 5 przysiadów, 3 rodzaje, 5 sekund trzymania w 3 fazach napięcia x 1 seria na końcu trzymanie w pozycji przysiadu Trening bardzo fajny, ale łydek w ogóle nie poczułem, myślałem, że po takich wariacjach jednak łydki popracują trochę mocniej :P. Co do oświecenia, to dalej opisuję szczegóły, jestem chwilę w zastoju + wymyśliłem jeszcze jakieś schemaciki do sprawdzenia. Wszystko będzie w swoim czasie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 28 Grudnia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 No to wycodzi na to, że masz za dobre łydki, są już dobrze ogarnięte, więc nie poczuły treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Tutaj trochę się pochwalę, też mi się tak wydaje, trudno już zrobić trening, by czuć mocno na następne dni, tzn. nawet na jedną nogę na krawędzi. Postaram się następnym razem zaakcentować trening na łydki i dam znać, czy jeszcze mogę liczyć na jakieś odczucia mocniejsze. Tutaj mała rozkmina, wiadomo że nie trzeba w cale czuć wielkiego palenia w mięśniach, czy bólu i stanu zapalnego"zakwasów" w mięśniach, by trening był dobry, ale jak waszym zdaniem być pewnym, że trening był taki jak powinien być, tylko bez tych skutków. Dobrze by mieć jakiegoś gościa po fizjoterapii, czy biomechanice :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Trening z wczoraj: rozgrzewka bieganie stylem spartańskim, pajacyki i krążenia stawów. Trening: -podciągnięcia w podporze z łokciami w bok -trzymanie fronta (najdłuższej możliwej dźwigni) -podciągnięcia w podporze z łokciami przy ciele 3-4 serie po 5-12 powtórzeń/sekund -Skakanka/ wznosy łydek na zmianę około 1-2 min x 4-5 serii -Barko-pompki szybkie -pompki w HS/balansowanie -Barko-pompki wolne 3 serie 5-20 powtórzeń Co do oświecenia, chwilowo światło zgasło, próbuję wkręcić odpowiednią żarówkę. UU ale metafora :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Trening: rozgrzewka, jak zwykle, ale nigdy tak samo. Coraz lepiej ogarniam skakankę :D Trening: Pull: drabinka x2 podciągnięcia 5,4,3,2,1 a la zef bardzo poooowooolneee podciągnięcia a la zef - 3 x 3 serie Push: Drabinka pompek diamentowych 1,2,3...10,9...1 Core; 5 wznosów nóg do drążka, 5 na boki 2 wznosy na poręczach, 5 sec l-sit (6 razy) wspinaczki na lodzie (ale fun xD) x2 Nogi: 50 przysiadów (na początek) 10 przysiadów 15 przysiadów z wyskokiem 20 wykroków 10/20 sec trzymania x 3 seryjki I to tyle, + sporo Muscle Upów, miesiąc będzie wystarczył żeby zrobić Muscle Upa, bez ruszenia nogą :P Co do rozkminy dzisiejszej, próbowałem sam, ale... Co myślicie o celowości celów tu też również postanowień? Temat bardzo ogólny, ale właśnie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 W ogóle nie wstawiłem kilku moich ostatnich treningów : O jednego czy dwóch kompletnie nie pamiętam. 02.01.2015 Wczorajszy trening, nie wiedzieć czemu nie zapisany Rozgrzewka: piramida podciągnięć do 15 Kilka- kilkanaście serii trzymania fronta kilka serii HS Skakanka kilka minut Ogólnie ten trening był z bardzo obniżonymi morale, było strasznie zimno, ciemno, byłem sam i no jakoś tak nie byłem nastawiony pozytywnie. Co poskutkowało jeszcze w następnym dniu. 03.01.2015 Yo, krótka relacja z dzisiejszego treningu Podczas treningu miałem mały problem, po rozgrzewce, mój umysł staną. Wczorajszy ciężki trening w zimnie zbił moje morale. Byłem przez około 15-20 minut oderwany. Po rozgrzewce siedziałem i praktycznie nic nie robiłem. Myślałem, aż w końcu po ok 20 minutach coś w mózgu się przestawiło na trening i się zaczęło, tzn. trening się zaczął :P Potrzebowałem chwili, by pomyśleć nad sensem tego co robię, w między czasie morale się odnowiły i podniosły. Trening: Set 1 trzymanie fronta, na lekko ugiętych nogach ok 5 sec trzymanie flagi w pozycji 45 stopni nachylenia ok 5 sec na stronę HS ok 5 wyjść max hold Cholera nie pamiętam serii, ale coś koło 4-5 Nie pamiętam czy było coś w środku. Set 2 podciągnięcia w tuck front 3 powt. x 3 serie wyciskanie flagi 3 powt. x 3 serie na stronę HS max hold 5 powt. x 3 serie Cały set robiony razy 3 skakanka 5 min Trudno mi teraz coś pisać, nic mi nie wchodzi do głowy. Ale czuję się zmęczony, bardzo zmęczony, ten trening był dla mnie bardzo ciężki. W ostatniej serii robiłem 2 powtórzenia pełne, w 3 już nie miałem siły. Jutro trening grupowy więc pewnie będę prowadził. Co chciałbym jutro zrobić: (trening) HS, front, skakanka, nogi, prostowniki grzbietu, podciąganie (drabinka do 20), i może skośne. Nie wiem co jutro będę w stanie zrobić, bo fronta hs i boczny pas mięśni katuję już od kilku dni. Zobaczymy, staram się więcej jeść i spać skoro wolne, może regeneracja będzie lepsza :DDD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi